Kurs Hantverk

Fritt broderi Landskap

Här får du skapa textila bilder med lanskapsmotiv i fria mönstertekniker på ett kreativt sätt!

I det fria broderiet skapar vi bilder med nål och tråd. I denna kurs arbetar vi med landskapet som motiv.
I det fria broderiet finns ingen förlaga, du komponerar din bild direkt på tyget. Under kursen blir det genomgång av perspektiv, delningar och ljus i landskap. Hur man kan brodera och fylla ytor och skapa djup. Du kommer att få prova på att bearbeta bottentyget på olika sätt. Vi kommer också att prata om färger och atmosfärer. Du väljer hur snabbt, noga och experimentellt du vill arbeta under de tre heldagarna.

Nivå

Inga förkunskaper behövs

Material

Material ingår inte i kursavgiften.

Till första tillfället är det bra att ta med: 
En bit tyg att brodera på i linne ca 30×30 cm
broderinålar i olika storlek och olika udd
ca 4 färger broderigarn
3 – 4 bitar olika tyg för applikationer

Materialpåsar kommer att säljas på plats, för 200 kr/ st för den som vill köpa. 

Cirkelledare

Susanne von Ajkay har en masterexamen i textildesign från Textilhögskolan i Borås och är utbildad hantverkspedagog. Susanne arbetar i många olika material och projekt men hennes hjärta klappar lite extra för det textila. ”Det är glädjen i att skapa som driver mig och jag hoppas att det kommer sprida sig till dig som deltar i mina kurser” – säger Susanne.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.
  • OBS! Även om kursen har passerat startdatum så kan det finnas platser kvar och möjlighet att anmäla sig till kursen. Du får vid sen anmälan besked att du står på reservplats för att startdatum har passerat och får vänta in en bekräftelse från oss om du sedan får en bekräftad plats på kursen. Du börjar då nästkommande tillfälle och betalar fullt kurspris.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos ABF Stockholm , samt om villkor och ångerrätt hos oss https://abfstockholm.se/kurser/om/

Sökord: sommar, broderi

Pris
2430:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 26/6
Tidpunkt 10:00 - 15:00
Antal tillfällen 3
Arrangemangsnummer 503471
Plats Spångarummet, 4tr, ABF-huset
Pris 2430:- (Ord. pris)
Translate this page