Kurs Måleri

Lär dig skissa och teckna utomhus helgkurs

I den här kursen får du prova på grundtekniker i att skissa och teckna delvis utomhus.

Alla kan skissa och teckna men det kan kännas lite svårt att börja själv. Här får du kunskap om och möjlighet att prova olika tekniker som underlättar starten. Att teckna är ett sätt att öva ögat att observera. Nästan all konst bygger på skissande och tecknande som grund. Vi arbetar med stilleben, komposition, natur samt enkel perspektivteckning. Kanske kan ditt resultat bli grunden till din kommande tavla!

Nivå

Inga förkunskaper behövs.

Material

Material ingår inte i kursavgiften. Information om vad du kan ta med kommer i kallelsen.

Upplägg

Första dagen träffas vi i ABF-husets ateljé och startar upp med introduktion till att skissa och teckna. Om vädret tillåter på söndagen kommer vi att sitta utomhus och arbeta (ev ger vi oss ut redan på lördagen om tiden räcker). Var vi sätter oss bestämmer vi första dagen. Det finns många vackra motiv i närområdet.

Kursdagar

Lördag-söndag 15-16 juni 2024.

Cirkelledare

Birgitta Kahri är sedan många år cirkelledare i olja- och akrylmåleri och collage bland annat. Där utgår hon ifrån cirkeldeltagaren snarare än tekniken. Hon är själv aktiv konstnär inom målning, collage samt skulptur. Birgitta har studerat bl.a på Konstfack, Danmarks Designskole och Nyckelviksskolan.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.
  • OBS! Även om kursen har passerat startdatum så kan det finnas platser kvar och möjlighet att anmäla sig till kursen. Du får vid sen anmälan besked att du står på reservplats för att startdatum har passerat och får vänta in en bekräftelse från oss om du sedan får en bekräftad plats på kursen. Du börjar då nästkommande tillfälle och betalar fullt kurspris.
  •  

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos ABF Stockholm , samt om villkor och ångerrätt hos oss https://abfstockholm.se/kurser/om/

Sökord: sommar, teckning

Pris
1765:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 15/6
Tidpunkt 10:30 - 15:30
Antal tillfällen 2
Arrangemangsnummer 503109
Plats Stora Ateljén, 3tr, ABF-huset
Pris 1765:- (Ord. pris)
Translate this page