Evenemang Samtal

Israel och Palestina – en vår med val.

Du kan antingen se samtalet live på ABF Stockholms Facebooksida eller anmäla dig via Zoom (Det är samma video som visas, du som tittare får helt enkelt välja den plattformen som funkar bäst för dig)

Det händer mycket nu som kan påverka utvecklingen i Israel och Palestina. USA har fått en ny president.  I Israel var nyvalet i mars det fjärde på mindre än två år. I Palestina hålls i maj och juli de första valen sedan 2006.

Coronapandemin förstärker isoleringen av Gaza och försvårar internationell närvaro i området. Israels vaccinationsprogram mot covid-19 är ett av världens mest effektiva, samtidigt som de israeliska myndigheterna får kritik för att de inte tar ansvar för invånarna på ockuperat territorium. Den Internationella brottsmålsdomstolen i Haag har efter många turer beslutat att inleda en utredning om krigsbrott i Gaza, på Västbanken och i östra Jerusalem.

Vad betyder allt detta för arbetet som syftar till en rättvis fred? Kommer valen att resultera i ökad öppenhet eller fortsatta låsningar? Börjar Joe Bidens inställning klarna? Vad kan det internationella samfundet, EU och Sverige göra?

Medverkande:
Thomas Hammarberg, riksdagsledamot, lång erfarenhet av arbete med mänskliga rättigheter och Mellanösternrådgivare till Utrikespolitiska institutet
Magnus Hellgren, chef för Mellanöstern- och Nordafrikaenheten, Utrikesdepartementet
Evin Incir, europaparlamentariker och ansvarig i EU-parlamentet för relationerna med Palestina
Hans Josefsson, styrelseledamot i Olof Palmes Internationella Center och till nyligen förbundssekreterare i Socialdemokrater för tro och solidaritet, samtalsledare.

Fri entré
Arrangör ABF Stockholm, Olof Palmes Internationella Center, Socialdemokrater för Tro och Solidaritet
Plats Livesänds via Facebook
Fri entré
Translate this page