Evenemang Föreläsning,Samtal

FN-dagsseminarium: Demokrati och mänskliga rättigheter – i skuggan av pandemikrisen

Sedan utbrottet av covid-19 och dess globala spridning har mycket annat hamnat i skuggan av pandemin, däribland viktiga frågor om tillståndet för demokratin och för upprätthållandet av mänskliga rättigheter i världen. Dessa panelsamtal vill genom några synnerligen erfarna och kunniga experter inom dessa områden lyfta ett antal frågeställningar som vi inte får låta skymmas av pandemihanteringen.

Program:

13.00-13.05 Öppningsord av Aase Smedler, ordförande i Stockholms FN-förening.

13.05-14.20 Panel om demokrati:
Medverkan av Jan Eliasson, tidigare biträdande generalsekreterare i FN, ordförande i Stockholms Internationella fredsforskningsinstitut, Sipri, Olle Wästberg, tidigare ordförande i Demokratiutredningen, generaldirektör för Svenska institutet, chefredaktör, riksdagsledamot med mera, Emelie Weski, vice ordförande i LSU, Lisa Pelling, statsvetare och chef för Arena Idé, samtalsledare.

14.20-14.40 Kaffepaus.

14.40-15.55 Panel om mänskliga rättigheter:
Medverkan av Brittis Edman, policychef på Amnesty Sverige, Thomas Hammarberg, riksdagsledamot och sakkunnig om mänskliga rättigheter i tidigare olika befattningar, Elena Namli, professor i etik, Uppsala universitet och Aase Smedler, ordförande i Stockholms FN-förening.

.

15.55-16.00 Avslutning.

 

Lokal:
Sandlersalen, plan 1

Lördag 23 oktober kl 13.00-16.00

Fri entré
Anmäl Dig
Arrangör ABF Stockholm, Olof Palmes Internationella Center, Stockholms FN-förening
Plats ABF-huset, Sveavägen 41
Fri entré
Translate this page